Belang van cybersecurity

‘Cyberaanvallen en digitale spionage vormen de grootste bedreiging voor de nationale veiligheid,’ waarschuwden de hoogste inlichtingenfunctionarissen van de natie al in 2013. Helaas hebben ze daar gelijk in gekregen.

De hoeveelheid gevoelige informatie zoals persoonlijke of financiële informatie die via overheidsinstanties, zakelijke, medische of financiële organisaties wordt verwerkt en verzameld, is ongekend. Wanneer er ongeautoriseerde toegang is tot deze informatie zijn de gevolgen niet te overzien.

Gouden tijden hackers

Met de komst van cloud computing, XaaS-diensten en de trend om thuis te werken, is het securitybeleid veranderd. Neem het thuiswerken: een perimeter firewall is aantoonbaar onvoldoende om vertrouwelijke gegevens te beschermen.

De grootste uitdaging bij cybersecurity is de steeds veranderende aard van de veiligheidsrisico’s. Traditioneel zijn de meeste cybersecuritymiddelen gericht op perimeterbeveiliging. Daarmee bescherm je alleen de meest cruciale systeemcomponenten tegen bekende bedreigingen. Onvoldoende! Want bedreigingen veranderen sneller dan organisaties kunnen bijhouden. Je moet dan ook zorgen voor een pro-actieve en adaptieve benadering vanuit cybersecurity.

Security volgens Track42

De primaire vraag van waaruit wij werken is ‘wat is het slechtste scenario bij een cyberaanval?’ We zorgen ervoor dat de organisatie in staat is om te reageren op een cyberincident. We beschermen bedrijfsmiddelen en de reputatie van het bedrijf en we zorgen ervoor dat indien nodig de normale bedrijfsvoering kan worden hersteld.

Track42 beveelt een top-down benadering van cybersecurity aan, waarbij het bedrijfsmanagement de leiding neemt bij het prioriteren van cybersecuritytaken in alle zakelijke praktijken.

Onze cyberrisicobeoordelingen zijn gericht op drie belangrijke gebieden:

  • we identificeren de ‘kroonjuwelen’, ofwel de meest waardevolle informatie van de organisatie die moet worden beschermd;
  • we detecteren bedreigingen en risico’s waarmee die informatie kan worden geconfronteerd;
  • we maken een overzicht van de schade die de organisatie lijdt als die gegevens verloren gaan of ten onrechte worden blootgesteld.

Naast het opstellen van cybersecuritypolicy’s, helpen we ook met het monitoren van potentiële risico’s. Zelfs tot op het niveau van zero-days. Track42 is de trotse partner van Exabeam dat ons in staat stelt om niet alleen bestaande SIEM-oplossingen te verrijken maar ook volledige securityketens in te richten. Dat gaat ver. Van het analyseren, verzamelen en indexeren van data en events, tot het beheren van cases en het geautomatiseerd uitvoeren van playbooks om aanvallen in de kiem te smoren.

Lees meer...

Denk realistisch

Sta eens stil bij de vraag wat het slechtste scenario zou zijn wanneer er een cyberaanval plaatsvindt binnen de organisatie. Als je daar liever niet aan denkt, dat is dat hét argument om contact met ons op te nemen.

Onze laatste blogposts over security