Analytics platform BAM42

Data analytics

Vrijwel alle bedrijven analyseren hun website. Want meten is weten om vervolgens te kunnen anticiperen op trends. Zo kan het ook werken met de overige beschikbare data die binnen een organisatie aanwezig is. Door inzicht te hebben in deze data is het mogelijk om de kosten omlaag te brengen, de ROI omhoog te brengen of de processen te versnellen.

Deelgebieden data analytics

De ene data-analyse is echter de ander niet. Video’s, gesproken en geschreven teksten worden geanalyseerd en dan zijn er nog vier deelgebieden binnen de data analytics:

  • descriptive analytics = data
  • diagnostic analytics = data + BI (inzichten)
  • predictive analytics = data + machine learning (voorspellingen)
  • prescriptive analytics = data + machine learning (voorspellingen) + BI (inzichten)

Maar welk soort analyse past bij welke organisatie? Tijdens een eerste consult onderzoeken we welke data van belang is om de besluitvorming binnen de organisatie te kunnen ondersteunen.

Neem contact op

Beschikt jouw organisatie over veel data en zou je hier meer op willen sturen? Track42 helpt je met het verzamelen van data, het creëren van inzichten vanuit de data om deze vervolgens om te zetten in KPI’s en actionable te maken. We analyseren securitydata, bedrijfsprocessen en functionele data. De pragmatische aanpak van Track42 maakt data-analyse een zeer rendabele investering voor de toekomst.

Laatste blog berichten over analytics