Gaat CyberSecurity over beveiliging?

Wat is het DOEL van #Cybersecurity❓ Is het om zaken te beveiligen?

OF GAAT HET OM….
1) ervoor zorgen dat het bedrijf blijft functioneren zoals bedoeld, terwijl…
2) risico’s adequaat beheren

Je hebt vast gelezen over mensen die stierven in een ziekenhuis als gevolg van een een RANSOMWARE-aanval. Het ging niet zozeer om het beveiligen van het bedrijf/ziekenhuis, maar om ervoor te zorgen dat het ziekenhuis zijn doel en taken kon vervullen. Stel jezelf deze vraag als je bezig bent met de security van jouw bedrijf…. En bedenk of alle investeringen die je als bedrijf doet op security gebied naar dit doel werken. Ik durf met 95% zekerheid te zeggen dat dit niet het geval is.

Mocht je meer willen weten luister dan ook eens naar Monica Talks Cyber of zorg dat de koffie klaar staat en we komen graag een keer brainstormen.